Infra kärjessä

Share |
04.10.2017

Teiden ja ratojen korjaaminen ja rakentaminen leimataan usein pääkaupungissamme pilkkanimikkeellä "siltarumpupolitiikkaa". Varsinkin, kun rakentaminen vilkastuu aina keskustan hallituskausien aikana myös maakunnissa ympäri Suomea. 
 
Juha Sipilän (kesk.) hallitus panostaa tällä vaalikaudella ennätyksellisesti infran kunnostamiseen - edellisen vaalikauden korjusvelkatyöryhmän näkemysten mukaisesti. Olin tuolloin mukana ko. työryhmässä samoin kuin nyt myös liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) johtamassa parlamentaarisessa liikenneverkkotyöryhmässä, jonka valmistelussa ovat iikenteen päästöjen vähentäminen, verotus, digitalisaatio, infran kehittäminen sekä rahoitus.
 
Mielestäni liikenneyhteyksien kunnostaminen ja rakentaminen ovat edelleen parasta aluepolitiikkaa eli koko maan kehittämistä. Kuopion ja Joensuun tasolla olemme jääneet jälkeen junayhteyksien osalta yli tunnin Länsi-Suomeen verrrattuna. Saavutettavuus on monen investoinnin ja kehittämisen perusta. Junien nopeuksien saaminen 200-250 km/t tasolle nostaisi myös Itä-Suomen kilpailukyvyn aivan uudelle tasolle. Samoin Vitostien ja Ysitien nopeuksien nostaminen teemalla "Satasella Savoon" lisää yritysten pärjäämistä ja parantaa alueiden vetovoimaa.
 
Äänekosken uuden biotuotetehtaan myötä Keski-Suomen liikenneinvestoinnit ovat lisääntyneet jo parillasadalla miljoonalla eurolla. Sama efekti tulee toteutumaan myös Kuopion Finnpulpin suurinvestoinnin vaikutuksesta - näin myös alempi tieverkko saadaan kunnostettua puutavaraliikenteen tarpeiden mukaan.
 
Alueiden kehittämisessä toimivinta on luontaisten vahvuuksien tukeminen. Vahvuuksiin keskittyminen, koulutus, tutkimus ja innovaatiotoiminta yhteistyössä alueen yrityksien kanssa tuottaa tuloksia. Valtion virastoilla voi olla tätä tukeva rooli, mutta se ei ratkaise vielä mitään.
 
Talouskasvun, yritysten investointien ja työllisyyden paranemisen myötä tulemme pärjäämään myös Savo-Karjalassa. Näin luodaan myös nuorillemme tulevaisuutta!
 
Markku Rossi
Kansanedustaja (kesk.)
Kuopio
04.06.2018Markku Rossi ei asetu ehdolle eduskuntaan
23.05.2018Some-aikakauden infokratiaa
21.05.2018Puhe johtajaylilääkäri Jorma Penttisen eläkejuhlasymposiumissa
01.05.2018Aatteet ja arvot edellä - kansanedustaja Markku Rossi Keskustan vihreässä vapussa 2018
27.04.2018Markku Rossi kansallisen veteraanipäivän Kuopion kaupungin tervehdyksessä
12.04.2018Kansanedustaja Rossin kysymys Kriisinhallintakeskuksen siirtämisestä kyselytunnilla sisäministeri Mykkäselle
12.04.2018Vastine sisäministeri Mykkäselle: Kriisinhallintakeskuksen siirrolle ei perusteita
06.04.2018Kansanedustaja Markku Rossi: Kriisinhallintakeskuksen siirto Kuopiosta on törkeä keskittämispäätös
28.02.2018Keskustan Rossi ja Vehkaperä parlamentaarisen väylätyöryhmän raportista: Askeleita oikeaan suuntaan
24.01.2018Työ näkyy!

Siirry arkistoon »