Keskustan Rossi paheksuu VM:n virvoitusjuomaverolinjaa

Share |
09.11.2017

Keskustan kansanedustaja Markku Rossi paheksuu valtiovarainministeriön linjaa virvoitusjuomaveron sisältymisestä mehutiivisteissä lisättävään hanaveteen. Hänen mukaansa pelkän valtiontaloudellisen näkökulman lisäksi verotuksessa tulisi huomioida myös ympäristöarvoja ja kohtuullisuutta.
 
-       Vanhan tuomariohjeen mukaan ”mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei saata olla lakikaan”. On kohtuutonta, että hanavedestäkin maksetaan virvoitusjuomaveroa kun se sekoitetaan mehutiivisteeseen. Täytyy muistaa, että sekä mehutiiviste, että hanavesi sisältävät myös arvonlisäveron. Verojen osuus kuluttajahinnasta on lähes 50 % ja kaupan katteen kanssa verojen vaikutus tuotteen hintaa lisäävästi on jopa yli 60 %. Joku raja tulisi olla verotuksessakin, jyrähtää Rossi.
 
Markku Rossi haluaisi Suomen hyödyntävän kansainvälisesti vertaillen poikkeuksellisen puhtaan, laadukkaan ja turvallisen hanaveden myös ekologisesta näkökulmasta.
 
-       Meidän tulisi vähentää pakkausjätteitä ja suosia kestävää elämäntapaa. Verotuksella tulee myös ohjata ympäristöä säästävään kulutukseen. Olisi hyvin ekologista, että suosittaisiin tiivisteiden ja hanaveden käyttöä sen sijaan, että vettä kuljetetaan ympäri Suomea logistiikkakeskuksiin, kauppoihin ja koteihin ja samalla tuotetaan pakkausjätettä, Rossi sanoo.
 
Keskustan kansanedustajat Markku Rossi, Esko Kiviranta, Kauko Juhantalo ja Timo Kalli jättivät kirjallisen kysymyksen koskien virvoitusjuomaveroa. Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) vastasi kysymykseen valtiovarainministeriön valmistelusta.
 
Kirjallinen kysymys
 
Vastaus kirjalliseen kysymykseen
04.06.2018Markku Rossi ei asetu ehdolle eduskuntaan
23.05.2018Some-aikakauden infokratiaa
21.05.2018Puhe johtajaylilääkäri Jorma Penttisen eläkejuhlasymposiumissa
01.05.2018Aatteet ja arvot edellä - kansanedustaja Markku Rossi Keskustan vihreässä vapussa 2018
27.04.2018Markku Rossi kansallisen veteraanipäivän Kuopion kaupungin tervehdyksessä
12.04.2018Kansanedustaja Rossin kysymys Kriisinhallintakeskuksen siirtämisestä kyselytunnilla sisäministeri Mykkäselle
12.04.2018Vastine sisäministeri Mykkäselle: Kriisinhallintakeskuksen siirrolle ei perusteita
06.04.2018Kansanedustaja Markku Rossi: Kriisinhallintakeskuksen siirto Kuopiosta on törkeä keskittämispäätös
28.02.2018Keskustan Rossi ja Vehkaperä parlamentaarisen väylätyöryhmän raportista: Askeleita oikeaan suuntaan
24.01.2018Työ näkyy!

Siirry arkistoon »