Työ näkyy!

Share |
24.01.2018


Hallitusneuvotteluissa eduskuntavaalien jälkeen toukokuussa 2015 päätimme nostaa työllisyysasteen 72 prosenttiin, mikä on yksi keskeinen kohta Juha Sipilän (kesk.) hallituksen ohjelmassa. Tuolloin rämmittiin vielä korkean työttömyyden aikaa edellisen aikaansaamattoman hallituskauden jäljiltä, jolloin työttömien työnhakijoiden määrä oli kasvanut koko maassa peräti 116 400 työttömällä.
 
Oppositio huusi kurkku punaisena eduskunnassa, että ei tule onnistumaan – hallitus epäonnistuu työllisyysasteen nostamisessa!
 
Toisin on kuitenkin käynyt. Määrätietoinen julkisen talouden tervehdyttäminen kilpailukykysopimuksineen on vaikuttanut selvästi Suomen pärjäämiseen – nyt meihin taas luotetaan maana, jossa kannattaa tehdä investointeja.
 
Reilussa kahdessa vuodessa on työttömien työnhakijoiden määrä vähentynyt valtakunnan tasolla peräti 70 800 henkilöllä. Viime vuoden marraskuussa oli 83 000 työllistä enemmän kuin vuosi sitten.
 
Työttömiä työnhakijoita oli Pohjois-Savon TE-toimistoissa marraskuussa 2017 kahden vuoden takaiseen verrattuna 3 180 vähemmän ja Pohjois-Karjalassa 1 375 vähemmän. Eli Savo-Karjalassa oli kortistossa yhteensä 4 555 työtöntä vähemmän kuin kaksi vuotta sitten.
 
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on vähentynyt Pohjois-Savossa 2,7 prosenttiyksikköä ja Pohjois-Karjalassa 1,6 prosenttiyksikköä.
 
Suomen talousennusteita on reivattu koko ajan ylöspäin. Kansalaisten ja yritysten luottamus kansantalouden vahvistumiseen on lisääntynyt.
 
Työllisyysaste on parantanut tällä hallituskaudella jo 2,5 prosenttiyksikköä, 70,4 prosenttiin. Kun hallituksen työllisyysasteen saavuttaminen on toteutumassa, asetti pääministeri Sipilä nyt vuoden alussa ensi vaalikauden tavoitteeksi 75 prosenttia, mikä edustaisi tuolloin hyvää pohjoismaista työllisyyden tasoa.
 
Nyt kun Finnpulpin maailman suurin havusellutehdasinvestointi Kuopiossa on edistymässä, niin yksistään tällä tulee olemaan megaluokan vaikutus työllisyyteen ja talouskasvuun koko Itä-Suomessa. Kysymys on koko tuotantoketjun osalta tuhansista työpaikoista.
 
Äänekosken biotuotetehtaan myötä Keski-Suomen tieverkoston parantamiseen on panostettu jo yli 300 miljoonaa euroa – vastaavasti myös Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan tiestöä ja kunnossapitoa on parannettava Jännevirran sillan valmistumisen jälkeen, jotta puu liikkuu sujuvasti metsästä tehtaalle.
 
Kun Itä-Suomikin on saatu nousuun, on tulevaisuuteen helpompi katsoa. Vaikka valtionvelan kasvun taittaminen tuo vielä omat haasteensa, siitä on pidettävä huoli, että talouskasvu kuuluu kaikille.
 
Markku Rossi
Kansanedustaja (kesk.)
Kuopio
13.12.2018Liikennepolitiikkaan saadaan nyt pitkäjänteisyyttä - lisärahoitus on välttämätöntä
05.12.2018Keskustan edustajat ovat tyytyväisiä eduskunnan jakovaran likkennehankkeisiin
07.11.2018Metsä on turvamme
23.10.2018Ulkolainen rekkaliikenne vihdoinkin maksamaan Suomen tiestön käytöstä
19.10.2018Uutiskirje: Irtisanomislain muutoksen tavoitteena on mahdollistaa uusien työpaikkojen syntyä
17.10.2018Puhe eduskunnassa Kriisinhallintakeskuksen siirtoasiassa
28.09.2018Rossi esittää valtion rahoitusta Nilsiän reitille, Konnekoskelle, Rautalammin museolle sekä Kuopio tanssii ja soi -festivaalin juhlavuodelle
26.09.2018ETA-maiden ulkopuolisten kiinteistöjen hankintaa on käsitelty eduskunnassa - esitykset eivät kuitenkaan edenneet
29.08.2018Liikenneturvallisuuspaketti tuo täsmäkorjauksia - budjetti ei paikkaa infran rahoitustarvetta
04.06.2018Markku Rossi ei asetu ehdolle eduskuntaan

Siirry arkistoon »