Vastine sisäministeri Mykkäselle: Kriisinhallintakeskuksen siirrolle ei perusteita

Share |
12.04.2018

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) selittää (Savon Sanomat 11.4.) Kriisinhallintakeskuksen (CMC Finland) siirtoyritystään Kuopiosta pääkaupunkiseudulle.

Hän kertoi informoineensa hyvissä ajoin hallituksen seurantavastuuministereitä. Heistä ainakaan ministeri Anne Berner (kesk) ei ollut kuitannut asiaa hyväksytyksi, vaan hän oli vaatinut lisäselvityksiä ja asian viemistä alueellistamisen koordinaatioryhmään, joka on nyt sivuutettu ministeriön valmistelun yhteydessä. Siirtohanke on vietävä nyt AKR:n käsittelyyn!

Ministeri Mykkäsen itsevaltainen menettely ei ole hyvän hallintotavan mukainen - tämäkin tulee selvittää.

Pohjois-Savon liitto ja Kuopion kaupunki vastustavat jyrkästi Kriisinhallintakeskuksen siirtoa, koska se veisi toiminnan Kuopiossa kehittämiseltä pohjan pois, vaikka ministeri selittää siirron tuovan muutaman opiskelijan lisää Pelastusopistoon ja viiden CMC:n  työntekijän jäävän Kuopioon. 

Ministerin koplaukselta putoaa pohja jo siinä, että Helsingin Pelastuskoulun parinkymmenen opiskelijan yhdistäminen Kuopion Pelastusopistoon olisi pitänyt toteuttaa jo ajat sitten. Nyt tätä käytetään ikäänkuin hyvityksenä.

Ministeri Mykkäsen näkemys edustaa sitä vanhakantaista mäkemystä, että mikään hallinto ei voi toimia kunnolla muualla kuin Helsingissä. Maailmalla kuitenkin siirrytään yhä vauhdikkaammin verkostomaiseen johtamiseen, mikä ei ole millään lailla paikkasidonnainen. Tätä korosti myös edellinen sisäministeri Paula Risikko (kok.) vielä vajaat vuosi sitten.

CMC soveltuu paremmin Pelastusopiston synergiaan kuin puolustushallinnon yhteyteen. Kuopiossa on panostettu niin olosuhteisiin kuin toimiviin kansainvälisiin yhteyksiin, mitä myös Kriisinhallintakeskuksen työntekijät ovat aina kiittäneet.

Taistelu Kriisinhallintakeskuksesta jatkuu - tähän tarvitaan kaikkien tukea!

Markku Rossi
Kuopion kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja
Kansanedustaja (kesk)

Mielipidekirjoitus Savon Sanomissa

19.10.2018Uutiskirje: Irtisanomislain muutoksen tavoitteena on mahdollistaa uusien työpaikkojen syntyä
17.10.2018Puhe eduskunnassa Kriisinhallintakeskuksen siirtoasiassa
28.09.2018Rossi esittää valtion rahoitusta Nilsiän reitille, Konnekoskelle, Rautalammin museolle sekä Kuopio tanssii ja soi -festivaalin juhlavuodelle
26.09.2018ETA-maiden ulkopuolisten kiinteistöjen hankintaa on käsitelty eduskunnassa - esitykset eivät kuitenkaan edenneet
29.08.2018Liikenneturvallisuuspaketti tuo täsmäkorjauksia - budjetti ei paikkaa infran rahoitustarvetta
04.06.2018Markku Rossi ei asetu ehdolle eduskuntaan
23.05.2018Some-aikakauden infokratiaa
21.05.2018Puhe johtajaylilääkäri Jorma Penttisen eläkejuhlasymposiumissa
01.05.2018Aatteet ja arvot edellä - kansanedustaja Markku Rossi Keskustan vihreässä vapussa 2018
27.04.2018Markku Rossi kansallisen veteraanipäivän Kuopion kaupungin tervehdyksessä

Siirry arkistoon »