Aatteet ja arvot edellä - kansanedustaja Markku Rossi Keskustan vihreässä vapussa 2018

Share |
01.05.2018

Kansanedustaja Markku Rossi Keskustan vihreässä vapussa 2018

Suonenjoella klo 10.30 ja Kuopiossa klo 12.45.

 

Aatteet ja arvot edellä

Tämä aika huutaa aatteita ja arvoja esiin. Keskustan aatteellinen tausta on nojannut aina alkiolaisuuteen ja perusteesiin: älä unohda köyhän asiaa! Nyt keskustaa syytetään tämän perinnön unohtamisesta, kun olemme joutuneet laittamaan Suomea kuntoon edellisten hallitusten jäljiltä. Kolme vuotta sitten Suomi oli konkurssin partaalla, vienti pysähdyksissä, maassa yli 400.000 työtöntä ja julkisen talouden velkaantuminen karkaamassa käsistä.

Juha Sipilän (kesk.) hallituksen toiminta-aikana on pystytty tekemään täyskäännös: vienti vetää, kohta on syntynyt 100.000 uutta työpaikkaa, työllisyysaste lähestyy 72 prosentin tavoitetta ja valtion velkaantuminen on taittumassa vaalikauden lopulla. Kaikki saavutuksia, joita oppositio on pilkannut rajusti mahdottomina tavoitteina. Nyt on ääni muuttunut kellossa - sävy on sama kuin entisellä palopäälliköllä: ”Väärin sammutettu!”

Keskustassa haluammekin tehdä erityisesti demareille vastavälikysymyksen: Mikä on SDP:n vaihtoehto työllisyyden parantamiseksi?

Ensin SDP kannatti ja sitten ryhtyi vastustamaan työmarkkinoilla sovittua ja Euroopassa laajasti tunnustettua kilpailukykysopimusta, jonka myötä luottamus Suomeen on palautunut, meille investoidaan ja vienti vetää.

Esim. Finnpulpin biotuotetehtaan edistyminen Kuopion Sorsasaloon on yksi ilmentymä tästä talouden luottamuksesta. Ja sama kaiku on askelten koko maassa: tällä hetkellä podemme joka maakunnassa ammattitaitoisen työvoiman pulaa!

On pakko kysyä, miksi SDP:lle eivät käy mitkään uudistukset, joilla ihmisille saadaan työtä ja samalla laitetaan oikeasti stoppia eriarvoistumiselle.

Hyvä kysymys on myös, mihin SDP unohti oppositiossa eduskuntavaaliohjelmansa neljän miljardin valtiontalouden sopeutuksen kuten myös 250 miljoonan euron säästöt koulutuksesta?

Keskustassa olemme toimineet koko vaalikauden eduskuntavaalien ohjelman mukaisesti.  Lupasimme panostaa tieverkon kunnostukseen. Liki miljardi euroa on laitettu lisää rapistumaan päästetyn väyläverkoston kunnostamiseen, mm. Jännevirran uutta siltaa myöten – sekään ei valitettavasti ole riittänyt. Varsinkin soratiet ja alemman asteinen tieverkko tarvitsevat kipeästi korjausrahaa.

Siksi tähän tarpeeseen rakennetaan parhaillaan 12-vuoden pitkäjänteistä ohjelmaa ja rahoitusta. Muuten puu, turve, sora, maito, liha, mansikka ja muut tuotteet eivät kulje jalostukseen ja kuluttajille. Viennin tulpaksi on muodostumassa työvoimapulan ohella myös varsinkin kelirikkokausien hyllyvät tiet, jollei korjausvelan poistamista jatketa yhtä määrätietoisesti myös ensi vaalikaudella.

Nyt talouden kasvun myötä myös keskustan kannatus varmasti kohoaa, vaikka vastuunkantajan rooli onkin aina vaikea. Hyvä ja vakaa valtiontalous on edelleen pienituloisen ihmisen paras turva. 

07.11.2018Metsä on turvamme
23.10.2018Ulkolainen rekkaliikenne vihdoinkin maksamaan Suomen tiestön käytöstä
19.10.2018Uutiskirje: Irtisanomislain muutoksen tavoitteena on mahdollistaa uusien työpaikkojen syntyä
17.10.2018Puhe eduskunnassa Kriisinhallintakeskuksen siirtoasiassa
28.09.2018Rossi esittää valtion rahoitusta Nilsiän reitille, Konnekoskelle, Rautalammin museolle sekä Kuopio tanssii ja soi -festivaalin juhlavuodelle
26.09.2018ETA-maiden ulkopuolisten kiinteistöjen hankintaa on käsitelty eduskunnassa - esitykset eivät kuitenkaan edenneet
29.08.2018Liikenneturvallisuuspaketti tuo täsmäkorjauksia - budjetti ei paikkaa infran rahoitustarvetta
04.06.2018Markku Rossi ei asetu ehdolle eduskuntaan
23.05.2018Some-aikakauden infokratiaa
21.05.2018Puhe johtajaylilääkäri Jorma Penttisen eläkejuhlasymposiumissa

Siirry arkistoon »