Liikenneturvallisuuspaketti tuo täsmäkorjauksia - budjetti ei paikkaa infran rahoitustarvetta

Share |
29.08.2018

Kannanotto valtion vuoden 2019 budjetiesityksestä 29.9.2018

Kansanedustaja Markku Rossi (kesk.)

 

Liikenneturvallisuuspaketti tuo täsmäkorjauksia – budjetti ei paikkaa infran rahoitustarvetta

 

Juha Sipilän (kesk.) hallituksen panostukset perusväylänpidon korjausvelan poistoon ovat tällä vaalikaudella ennätykselliset miljardi euroa.

Ensi vuoden talousarvio pitää sisällään 49 miljoonan liikenneturvallisuuspaketin, josta valtaosa suuntautuu talvikunnossapitoon ja kelirikon hoitoon, tasoristeysten poistamiseen sekä yksityisteiden valtionapujen korotukseen.

Parlamentaarisen liikenneverkkotyöryhmän yksimielinen esitys vähintään 300 miljoonan euron lisäyksestä korjausvelan poistoon ei siten toteudu ensi vuoden talousarviossa.

Paineet väyläverkoston kunnostuksen jatkamiseksi siirtyvät seuraavan hallituksen ja eduskunnan ratkaistavaksi. Vaikka talous kohenee, niin väylien rahoitusjärjestelmä on vihdoinkin uudistettava, jotta liikenteen maksut ja verot saadaan paremmin koko maan teiden, ratojen ja vesiväylien kehittämiseen ja korjaamiseen.

Sipilän neljäs talousarvio on talouskasvun mukainen

Kokonaisuudessaan hallituksen esitys vuoden 2019 talousarvioksi on kannatettava, koska se pitää sisällään työllisyyden paranemisen myötä runsaasti kansalaisten arkea tukevia panostuksia. Näitä ovat mm. rintamaveteraanien lisääntyvät kotipalvelut, lapsiperheiden aseman parantaminen, eriarvoisuuden pienentäminen pienimpiä päivärahoja korottamalla ja kansalaisten turvallisuuden kohentaminen poliisien määrää kasvattamalla.

Kansakunnan elintarvikehuollon ja huoltovarmuuden kannalta on erittäin tärkeää, että budjetissa on nyt liki 90 miljoonan euron panostukset maatalouden vaikeiden satovuosien johdosta tarvittaviin tukitoimiin. 

13.12.2018Liikennepolitiikkaan saadaan nyt pitkäjänteisyyttä - lisärahoitus on välttämätöntä
05.12.2018Keskustan edustajat ovat tyytyväisiä eduskunnan jakovaran likkennehankkeisiin
07.11.2018Metsä on turvamme
23.10.2018Ulkolainen rekkaliikenne vihdoinkin maksamaan Suomen tiestön käytöstä
19.10.2018Uutiskirje: Irtisanomislain muutoksen tavoitteena on mahdollistaa uusien työpaikkojen syntyä
17.10.2018Puhe eduskunnassa Kriisinhallintakeskuksen siirtoasiassa
28.09.2018Rossi esittää valtion rahoitusta Nilsiän reitille, Konnekoskelle, Rautalammin museolle sekä Kuopio tanssii ja soi -festivaalin juhlavuodelle
26.09.2018ETA-maiden ulkopuolisten kiinteistöjen hankintaa on käsitelty eduskunnassa - esitykset eivät kuitenkaan edenneet
29.08.2018Liikenneturvallisuuspaketti tuo täsmäkorjauksia - budjetti ei paikkaa infran rahoitustarvetta
04.06.2018Markku Rossi ei asetu ehdolle eduskuntaan

Siirry arkistoon »