Liikennepolitiikkaan saadaan nyt pitkäjänteisyyttä - lisärahoitus on välttämätöntä

Share |
13.12.2018

Parlamentaarisen valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman valmistelua ohjaavan työryhmän keskustalaiset jäsenet, kansanedustajat Markku Rossi ja Markku Pakkanen ovat tyytyväisiä valtakunnallisen 12-vuotisen liikennejärjestelmäsuunnitelman tultua työryhmän hyväksymäksi yksimielisesti.

- Haluamme antaa suuret kiitokset työryhmän puheenjohtajana toimineelle liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille (kesk.) työn määrätietoisesta edistämisestä ja ohjaamisesta. Nyt aikaansaatu raportti antaa hyvät perusteet maamme liikennepolitiikan ja investointien edistämiselle. Kaikkien eduskuntapuolueiden sitoutuminen yhteisiin tavoiteisiin antaa uskoa panostuksiin väyläverkostomme kohentamiseksi, toteavat Markku Rossi ja Markku Pakkanen.

Suomen kilpailukyvyn edistäminen, ilmastomuutoksen torjunta sekä alueiden elinvoima ja saavutettavuus ovat johtavia tavoitteita ensi vuosikymmenen liikennepolitiikassa. 12-vuotinen liikennejärjestelmäsuunnitelma tarkistetaan aina vaalikausittain eduskunnassa.

Nyt aikaansaatu loppuraportti tuodaan talvella eduskuntaan selonteon muodossa, jolloin kansanedustajat pääsevät keskustelemaan vaalikauden päätteeksi tulevien vuosien tarpeista ja linjauksista.

- Jotta väylästömme kehittämistä ja korjausvelan pienentämistä voidaan edistää määrätietoisesti, on seuraavan eduskunnan ja hallituksen saatava aikaan myös uusia rahoitusmuotoja nykyisen budjettirahoituksen ohelle. Väyläverkoston muodostaminen erilliseksi valtioenemmistöiseksi yhtiöksi antaisi varsinkin kehittämishankkeille uutta vauhtia. Jos nykyistä rahoitustasoa ei pystytä nostamaan merkittävästi, kestää jo nykyisten infrahankkeiden toteuttaminen sata vuotta, kuvaavat tilannetta työryhmän jäsenet Markku Rossi ja Markku Pakkanen.

11.04.2019Lämmin kiitos!
01.03.2019Rossin läksiäispuhe Etyjissä: Pitää vain jaksaa neuvotella
12.02.2019Oikeuskanslerilta moitteet sisäministerille - kansanedustaja Rossi: Mykkäsen on otettava Kriisinhallintakeskuksen siirto uuteen valmisteluun
08.02.2019Uusi aluepolitiikka
01.02.2019Infra Oy etenee
13.12.2018Liikennepolitiikkaan saadaan nyt pitkäjänteisyyttä - lisärahoitus on välttämätöntä
05.12.2018Keskustan edustajat ovat tyytyväisiä eduskunnan jakovaran likkennehankkeisiin
07.11.2018Metsä on turvamme
23.10.2018Ulkolainen rekkaliikenne vihdoinkin maksamaan Suomen tiestön käytöstä
19.10.2018Uutiskirje: Irtisanomislain muutoksen tavoitteena on mahdollistaa uusien työpaikkojen syntyä

Siirry arkistoon »