Lämmin kiitos!

Share |
11.04.2019

Hyvä ystävä!
 
Kun kirjoitan tätä Pikkuparlamentin työhuoneessani ja katson ulos Helsingin kattojen yli, räntäsade vihmoo Vapavuoren maisemaa. Eittämättä mieleen tulee poliittinen takatalvi, joka uhkaa Suomea.
 
Juha Sipilän hallitusta voi moittia monesta asiasta, mutta ne keskeiset tavoitteet, jotka määriteltiin vajaa neljä vuotta sitten Säätytalon hallitusneuvotteluissa, ovat toteutuneet. Sote- ja maakunta-uudistuksia lukuun ottamatta. Kouluarvosana on aika lähellä kahdeksaa.
 
Yleinen poliittinen muisti on todella lyhyt. Monet eivät muista – tai eivät halua muistaa – millainen Suomen talous oli Kataisen ja Stubbin hallitusten jäljiltä. Demaritkin ovat nyt kuin heillä ei olisi ollut mitään osuutta katastrofihallituksensa tekemisiin. Tällä vaalikaudella on kuitenkin kaikki talouden miinusmerkit käännetty käytännössä plusmerkkisiksi! Se on saavutus, jota historia tulee arvostamaan, kuten suuri osa suomalaisista jo tänään.
 
Keskustalle ja itselleni on tärkeintä, että suomalaisilla on jälleen monen vuoden vyönkiristyksen jälkeen usko tulevaan. Maamme nuoret tietävät, että Suomessa on tarjolla työtä ja toimeentuloa tulevaisuudessakin – se on parasta, mitä yhteiskunta ja yrityksemme voivat tarjota.
 
Lämmin kiitos!
 
Valtiopäivien juhlallisten päättäjäisten jälkeen mieli on korkealla. On ollut kunnia-asia toimia demokratiamme vaalijana ja yhteisten asioiden hoitajana. Perustuslakimme mukaan ”Valtiovalta Suomessa kuulu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta”. Demokratiamme on toimivaa, vaikka tämän vaalikauden sote-maku –uudistusten jumiutuminen eduskunnassa pani välillä miettimään tätä. Mutta demokratiaan kuuluu myös eri mieltä olevien ajatusten sietäminen. Jatkossa uskon kuitenkin hallituspuolueiden pohtivan varsin tarkkaan, mitä valiokuntien puheenjohtajuuksia annetaan opposition vedettäväksi, jotta tarvittavat uudistukset saadaan vietyä päätökseen ihan demokraattisessa järjestyksessä.
 
Olen saanut olla savolaisten tuella kuuden kauden ajan kansanedustajana. Yksin en olisi koskaan pärjännyt, mutta yhdessä olemme saaneet paljon aikaan. Tuhansia ja tuhansia asioita on tullut vuosien saatossa hoidettavakseni – aika monta kertaa asiat on saatu myös myönteiseen päätökseen.
 
Nyt on minun aika sanoa kiitos monien vuosikymmenten yhteistyöstä ja ystävyydestä. Monet politiikan ystävät ovat jo nukkuneet pois ja heitäkin muistan lämmöllä. Veteraanimme ansaitsevat aina parhaan kiitoksen isänmaamme hyväksi tekemästään työstä!
 
Elämä kulkee eteenpäin meidän kaikkien osalta. Minullekin on siunaantunut suuri lastenlasten katras puolisoni Matin myötä! Jaettu onni on aina parasta iloa elämässä – siitä pitää olla aina iloinen ja kiitollinen.
 
Aloitan nyt uuden elämän ilman eduskunnassa ravaamista. Se on itsellenikin melkoinen muutos, mutta eiköhän tämäkin kestetä!
 
Kiitos ystävät – kuljetaan yhdessä eteenpäin!
 
Markku Rossi
 
Tämä sähköpostiosoite markku.rossi@eduskunta.fi sulkeutuu 30.4.2019.
Jatkossakin minut tavoittaa sähköpostitse osoitteesta markku.rossi [at] kuopio.fi
Puhelinnumero 050 511 3056 säilyy edelleen käytössäni.
11.04.2019Lämmin kiitos!
01.03.2019Rossin läksiäispuhe Etyjissä: Pitää vain jaksaa neuvotella
12.02.2019Oikeuskanslerilta moitteet sisäministerille - kansanedustaja Rossi: Mykkäsen on otettava Kriisinhallintakeskuksen siirto uuteen valmisteluun
08.02.2019Uusi aluepolitiikka
01.02.2019Infra Oy etenee
13.12.2018Liikennepolitiikkaan saadaan nyt pitkäjänteisyyttä - lisärahoitus on välttämätöntä
05.12.2018Keskustan edustajat ovat tyytyväisiä eduskunnan jakovaran likkennehankkeisiin
07.11.2018Metsä on turvamme
23.10.2018Ulkolainen rekkaliikenne vihdoinkin maksamaan Suomen tiestön käytöstä
19.10.2018Uutiskirje: Irtisanomislain muutoksen tavoitteena on mahdollistaa uusien työpaikkojen syntyä

Siirry arkistoon »