Markku Rossi: Kuopion kaupungin tervehdys Sotilaspoikien Perinnekilta ry 25-vuotisjuhlassa

Share |
25.04.2017

Kuopion kaupungin tervehdys ti 25.4.2017 klo 13.00, Kuopion kaupungintalo
Pohjois-Savon Sotilaspoikien Perinnekilta ry 25 vuotta
Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Markku Rossi

Arvoisat Pohjois-Savon Sotilaspoikien Perinnekilta ry:n edustajat, hyvät naiset ja herrat!

Minulla on ilo ja kunnia tuoda Pohjois-Savon Sotilaspoikien Perinnekillan 25-vuotisjuhlaan Kuopion kaupungin kunnioittava tervehdys. Yhdistykset tekevät Suomessa erittäin tärkeää työtä. Ne rakentavat yhteisöllisyyttä ja luovat hyvinvointia.

Tuskin kuitenkaan yhdelläkään yhdistyksellä on yhtä ylevää tavoitetta ja periaatetta kuin mistä Sotilaspoikalupaus kertoo: ”Sotilaspoikana suora on tieni, olkoonpa tehtävä suuri tai pieni. Kodin ja uskonnon puolesta lähden taistohon Suomeni vapauden tähden. ”

Tästä on syytä onnitella Teitä kaikkia ja kiittää jokaista erikseen panoksestanne 100-vuotiaan isänmaamme pelastamisessa. Usein pienet teot johtavat suurempiin saavutuksiin. Siitäkin oli kysymys kun Suomi kävi viime sotien raskaita taisteluja ja taisteli maailman myrskyissä itsenäisyytensä ja vapautensa puolesta.

Siksi veteraanien ja sukupolvien työtä ja uhrauksia ei pidä unohtaa koskaan. Näinpä nykyiset toimivat maanpuolustus- ja kansalaisjärjestöt ahkerine toimijoineen ansaitsevat joka päivä kiitoksen ja kunnioituksen toiminnastaan ja historian vaalimisesta.

Kuopion kaupunki osoittaa omaa arvostustaan luomalla puitteet järjestöjen toiminnalle ja tarjoamalla veteraaneille toimivat palvelut. Veteraanikuntoutukseen voivat hakea kaikki, joilla on rintamasotilas-, rintamapalvelus- tai rintamatunnus. Toteutamme veteraanikuntoutusta Valtiokonttorin ja Kuopion kaupungin omana toimintana. Tämän lisäksi sotainvalideille järjestetään erilaisia tukipalveluja, kuten kodinhoitoapua. Moni naapurikunta on liittynyt Kuopioon viime vuosina ja palvelut on pyritty tarjoamaan laadukkaina myös kuntaliitosalueilla. Veteraanien omien järjestöjen, kuten Pohjois-Savon Sotaveteraanipiirin, toiminta tukee kaupungin palveluntarjontaa kullanarvoisella tavalla.

Hyvät juhlavieraat!

Maamme talouskehityksen osalta on näkyvissä myönteisiä merkkejä, jotka heijastuvat myös tänne Kuopioon ja Pohjois-Savoon. Finnpulpin Sorsasalon biotuotetehtaan myötä koko maakunnan talous- ja työllisyyskehitykseen saadaan erittäin merkittävä myönteinen sykäys.  Ympäristöystävällisen tuotannon myötä koko Pohjois-Savon näkymät kehittyvät hyvään suuntaan. Nuorille ja aikuisille on työtä luvassa hyvän koulutuksen jälkeen – ne ovat edelleen jokaisen oman elämän peruselementtejä.

Vaikka kuntien tehtävät muuttuvat sote-uudistuksen myötä erittäin merkittävästi sosiaali- ja terveyspalveluiden siirtyessä maakunnan vastuulle, kunnan tehtäviin kuuluu jatkossakin kuntalaisten hyvinvoinnista ja turvallisuudesta huolehtiminen. Tästä me pidämme huolta.

Hyvät kuulijat!

Kuopion kaupungin puolesta onnittelen ja kiitän Pohjois-Savon Sotilaspoikien Perinnekiltaa 25-vuoden toiminnasta ja toivotan menestystä yhdistykselle sekä kaikille virkeille sotilaspojille myös jatkossa tärkeän maanpuolustushenkisen perinnetyön vaalimisessa.

 

01.05.2018Aatteet ja arvot edellä - kansanedustaja Markku Rossi Keskustan vihreässä vapussa 2018
27.04.2018Markku Rossi kansallisen veteraanipäivän Kuopion kaupungin tervehdyksessä
12.04.2018Kansanedustaja Rossin kysymys Kriisinhallintakeskuksen siirtämisestä kyselytunnilla sisäministeri Mykkäselle
12.04.2018Vastine sisäministeri Mykkäselle: Kriisinhallintakeskuksen siirrolle ei perusteita
06.04.2018Kansanedustaja Markku Rossi: Kriisinhallintakeskuksen siirto Kuopiosta on törkeä keskittämispäätös
28.02.2018Keskustan Rossi ja Vehkaperä parlamentaarisen väylätyöryhmän raportista: Askeleita oikeaan suuntaan
24.01.2018Työ näkyy!
13.12.2017Keskustan kansanedustajat: eduskunnalta tärkeät panostukset terveyden edistämiseen ja liikenneturvallisuuteen
12.12.2017Kuopioon 1,7 miljoonan euron infrasatsaus
05.12.2017Hyvää itsenäisyyden juhlapäivää!

Siirry arkistoon »