Markku Rossi Keskustan Vihreässä vapussa Kuopiossa ja Suonenjoella: Työllisyys on kärjessä

Share |
01.05.2017


Keskustan vihreä vappu 2017
Kansanedustaja Markku Rossi Suonenjoella ja Kuopiossa (referaatti)
 
Työllisyys on kärjessä
 
Suomen talouden kunnostaminen on Juha Sipilän (kesk.) hallituksen kärkiasia. Käänne on tapahtunut ja talous on vahvistumassa. Tämä näkyy työpaikkojen lisääntymisessä ja myös pitkäaikaistyöttömien määrän vähenemisenä.
 
Pohjois-Savon kärkihanke on Finnpulpin biotuotetehtaan aikaansaaminen Kuopion Sorsasaloon. Ympäristöystävällisen tuotantolaitoksen työllistävä vaikutus on koko maakunnassa usean tuhannen hengen luokkaa.
 
Hallitus panostaakin bio- ja kiertotalouteen ja samalla ilmasto- ja energiastrategian toteutukseen. Uusiutuvan energian tuotantoa, puurakentamista ja vähäpäästöistä liikennettä kuten sähkö- ja kaasuautoilua edistetään. Suomen on noustava biotalouden kärkimaaksi koko maailmassa.
 
Työllisyyden ohella on huolehdittava myös kansalaisten pärjäämisestä. Siksi myös lapsiperheiden vanhempien työssäkäynnistä tehdään entistä kannattavampaa, kun varhaiskasvatusmaksuja lasketaan jo toiseen kertaan tällä hallituskaudella. Samalla arviolta 6700 lapsiperhettä siirtyy nollamaksu-luokkaan ja monessa perheessä päivähoitomaksut vähenevät.
 
Toinen merkittävä kannustinloukkujen purkamisen toimi kohdistuu ulosottokierteessä olevien ihmisten auttamiseen. Jatkossa ulosoton alkamisen ajankohtaa voi työllistymisen jälkeen lykätä ja kerätä puskuria ennen kuin ulosotto palkasta alkaa.
 
Sote-uudistus on myös Pohjois-Savossa tärkein uudistus uuden alkavan kunnallisvaalikauden aikana. Lähtökohtana on oltava kansalaisten yhdenvertaisuuden toteutuminen palvelujen saatavuudessa. Tämä edellyttää ensi vuoden tammikuussa presidentinvaalien yhteydessä valittavalta uudelta maakuntavaltuustolta tarkkaa silmää ja oikeudenmukaista päätöksentekoa, jotta perusterveydenhuollon palvelut voidaan tuottaa kattavasti koko maakunnassa ja samalla edistää myös erikoissairaanhoidon kehitystä. Vaikka Kuopion yliopistollinen sairaala on jo nyt terveydenhuollon kärkisairaala kansainvälisestikin mitattuna, on panostuksia jatkettava niin osaamisen kuin sairaalakiinteistöjen uudistamisen osalta – se kaikki on välittämistä ja ihmisten hyvinvoinnista huolehtimista.
13.12.2018Liikennepolitiikkaan saadaan nyt pitkäjänteisyyttä - lisärahoitus on välttämätöntä
05.12.2018Keskustan edustajat ovat tyytyväisiä eduskunnan jakovaran likkennehankkeisiin
07.11.2018Metsä on turvamme
23.10.2018Ulkolainen rekkaliikenne vihdoinkin maksamaan Suomen tiestön käytöstä
19.10.2018Uutiskirje: Irtisanomislain muutoksen tavoitteena on mahdollistaa uusien työpaikkojen syntyä
17.10.2018Puhe eduskunnassa Kriisinhallintakeskuksen siirtoasiassa
28.09.2018Rossi esittää valtion rahoitusta Nilsiän reitille, Konnekoskelle, Rautalammin museolle sekä Kuopio tanssii ja soi -festivaalin juhlavuodelle
26.09.2018ETA-maiden ulkopuolisten kiinteistöjen hankintaa on käsitelty eduskunnassa - esitykset eivät kuitenkaan edenneet
29.08.2018Liikenneturvallisuuspaketti tuo täsmäkorjauksia - budjetti ei paikkaa infran rahoitustarvetta
04.06.2018Markku Rossi ei asetu ehdolle eduskuntaan

Siirry arkistoon »